Studenti i stanovnici Limana organizovano dolaze na protest „1 od 5 miliona“

19:02:00 21.02.2019, Komentara: 1

Novi Sad – Studenti i stanovnici Limana organizovano će doći sutra na građanski protest „Jedan od pet miliona“.

Studenti i stanovnici Limana organizovano dolaze na protest „1 od 5 miliona“


Studenti Novosadskog univerziteta okupiće se u 17 časova kod fontane ispred Studentskog doma „Slobodan Bajić“ odakle će Stražilovskom ulicom pristići u centar grada i pridružiti se ostalim učesnicima protesta u 18 časova na Pozorišnom trgu ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Limanci i Limanke krenuće zajedno sa Subinog platoa u Limanskom parku u 17 časova prema Pozorišnom trgu, gde se protesti redovno održavaju u 18 sati. Kako je navedeno u obaveštenju koje kruži društvenim mrežama, kolona će se kretati trotoarom duž Bulevara oslobođenja, a potom Jevrejskom ulicom prema Pozorišnom trgu.

- Na ovakvo okupljanje i šetnju prema Pozorišnom trgu ohrabreni su svi građani i građanke Novog Sada, svako iz svog dela grada. Želimo da pokažemo našim komšijama da u našem gradu i našoj zemlji niko ne sme nikoga da se boji i da imamo pravo na život dostojan čoveka. Limanci su trenutno najosetljiviji na agresivnu betonizaciju, gubitak zelenih površina i drveća, loše upravljanje Limanskim parkom, neizvesnu sudbinu i rešenja za Kinesku četvrt i skandaloznu izgradnju tržnog centra Promenada. To naravno ne znači da i drugi sugrađani i sugrađanke nemaju svoje probleme. Mi ih ovim putem ohrabrujemo da ih javno iznesu i mirno i civilizovano se protiv njih pobune – navedeno je u poruci koja kruži Fejsbukom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

ćane

, *.dynamic.isp.telekom.rs

i jabi došao ali sam suviše star


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?