Subvencija za kupovinu bicikala 10.000 dinara po osobi

09:03:00 12.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani će, prvi u Srbiji, imati priliku da uz pomoć podsticaja iz gradskog budžeta kupe bicikl, a subvencija koja će biti dodeljena na osnovu javnog poziva, iznosiće 10 hiljada dinara po osobi.

Subvencija za kupovinu bicikala 10.000 dinara po osobi


Kako navode u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, dokumentacija za podnošenje prijave za kupovinu bicikala biće veoma jednostavna, a građani će se rangirati na javnom pozivu po vremenu pristizanja njihove prijave.

Za apliciranje je potreban dokaz o kupovini novog bicikla, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang liste. Taj dokaz može da bude fiskalni račun sa gotovinskim računom na ime dobitnika subvencije, a građanima će biti uplaćen novac na dinarski račun. Oni koji u predviđenom roku ne dostave propisanu dokumentaciju gube pravo na podršku za nabavku bicikla. U tom slučaju, pravo na podršku ostvaruje lice koje je sledeće na listi. Ističe se i da bicikl mora da bude kupljen u Srbiji.

Projekat dodele subvencija u ukupnom iznosu od osam miliona dinara sprovešće udruženje koje bude izabrano na konkursu.

Ideja o podsticaju iz gradske kase potekla je od Udruženja „Novosadska biciklistička inicijativa“, a detaljnije o tome možete pročitati OVDE



Izvor: RTV, 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?