Sutra prolećna razmena knjiga u Novom Sadu

14:05:00 11.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Prolećna razmena knjiga - Razlistavanje održaće se u subotu, 12. maja, u kulturnom centru Dom b-612.

Ovo je četvrta razmena knjiga, koju književni blog Prerazmišljavanje organizuje u Miletićevoj 40 i ovog puta tema je "Stvari ispale iz knjiga".

Sutra prolećna razmena knjiga u Novom Sadu

Knjige koje im više nisu potrebne zainteresovani mogu zameniti za kupone, koje potom menjaju za neku od više stotina knjiga već prisutnih na razmeni ili mogu sačekati da pristignu nove knjige.

Razmena traje od 11 do 18 časova, a u razmeni učestvuju sve vrste knjiga, od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih knjiga.

"Sve knjige koje građani žele da doniraju ili one koje preostanu nakon razmene biće prosleđene dalje, ili poklanjanjem vernim čitaocima Prerazmišljavanja ili kroz naredne razmene knjiga", kažu organizatori.

Na tradicionalnom Književnom popodnevu, koje se održava u okviru Razmene knjiga, sa početkom u 14 sati, održaće se promocija Novosadske kvidič lige, a novosadski LARP-eri pridružiće se Razlistavanju u vidu žive izložbe kostima.

Specijalni gost Književnog popodneva biće teoretičar, kritičar, književni prevodilac i pisac fantastike Tihomir Jovanović, koji će govoriti o fenomenu fandoma i uticaju fan fikcije na razvoj žanra.

U skladu sa temom "Stvari ispale iz knjiga" biće otvorena i izložba stvari pronađenih u knjigama, koje su učesnici ostavili na prethodnim razmenama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?