Sutra svečano otvaranje kovid bolnice

19:09:00 01.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Privremena kovid bolnica na Mišeluku biće otvorena sutra, 2. septembra, u 9 časova, uz prisustvo najviših državnih funkcionera. Radnici više gradskih preduzeća trenutno obavljaju poslednje pripreme pred otvaranje, a tokom dana unošena je i oprema u bolnicu.

Sutra svečano otvaranje kovid bolnice

foto: arhiva

Najavljeno je da će otvaranju bolnice prisustvovati premijerka Ana Brnabić, pokrajinski premijer Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izgradnja i opremanje ove bolnice koštalo je više od osam milijardi dinara. Objekat će imati 19.500 kvadrata, a njegova gradnja je počela 28. aprila, po ugledu na kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu. Nakon završetka epidemije kovida-19, to će biti Gradska bolnica, a moći će da primi 220 pacijenata na intenzivnoj i 404 na poluintenzivnoj nezi. Prema planu, u bolnici će biti dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta. Kompleks na Mišeluku će imati i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu...

Za sada nije poznato koliko će zaposlenih biti u bolnici, jer još uvek nisu popunjena sva radna mesta za koja su raspisani konkursi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?