Tragedija u Petrovaradinu zbog prepravki unutrašnjih instalacija

17:03:00 08.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Društveno preduzeće „Novi Sad Gas“ izrazilo je duboko žaljenje zbog smrti bračnog para književnika iz Petrovaradina, Ileane Ursu Nenadić i Milana Nenadića i saopštilo da je do curenja gasa, usled čega je preminuo bračni par, došlo uoči prepravki unutrašnjih gasnih instalacija u njihovom domu bez ovlašćenih servisera.

Tragedija u Petrovaradinu zbog prepravki unutrašnjih instalacija

- U ovom i u nekoliko sličnih slučajeva uočen je problem održavanja, prepravki i popravki na unutrašnjim gasnim instalacijama, koje potrošači vrše samostalno ili bez asistencije ovlaštenih stručnih servisera, što je uzrok ovakvih i sličnih nemilih dogadjaja – navode u DP „Novi Sad Gas“ i dodaju da će zbog prevencije takvih događaja svim potrošačima, uz februarski račun za gas, uputiti i obaveštenje kako da obezbede unutrašnje gasne instalacije, uz podsećanje da su u obavezi da prilikom svih radova angažuju ovlaštene servisere.

- Unutrašnja gasna instalacija obaveza je vlasnika stana ili objekta, a distributer, u skladu sa Zakonom o energetici, pruža uslugu kontrole prilikom priključenja potrošača na mrežu. U kasniji postupak održavanja nema uvid, niti bez poziva potrošača može da pruži bilo kakvu pomoć u vidu saveta ili informacije - navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća su upozorili da su strogo zabranjene sve prepravke i popravke unutrašnjih gasnih instalacija, bez prethodne saglasnosti i odobrenja distrubutera gasa.

Posebno su istakli da „fasadne kombi bojlere“ nikako ne bi trebalo priključivati na dimnjake jer za to nisu predviđeni, kao što se ne bi smeli koristiti bilo kakav gasni uređaj koji nema termozaštitu.

- Ukoliko građani iz bilo kog razloga primete curenje gasa u kućnom merno-regulacionom setu ili neprimereno karakteristične mirise potrebno je da odmah obaveste distributera gasa radi provere – navodi se u saopštenju.

Podsetimo, beživotna tela bračnog para književnika pronašao je juče njihov sin u porodičnoj kući u Petrovaradinu, a uzrok je curenje gasa. Detaljnije o ovoj tragediji pročitajte OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?