Trojica nasilnika iz Laze Telečkog se terete za pokušaj ubistva, a petorica za nasilničko ponašanje

20:02:00 23.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog brutalnog prebijanja trojice mladića ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, koje je izazvalo uznemirenje javnosti, novosadsko Više javno tužilaštvo, trojicu od osmorice osumnjičenih tereti za pokušaj ubistva, a preostalu petorica za nasilničko ponašanje.

Trojica nasilnika iz Laze Telečkog se terete za pokušaj ubistva, a petorica za nasilničko ponašanje

Foto: PU Novi Sad


Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, povodom događaja u kojima su D. M. (24), Š. N. (21) i M.P. zadobili telesne povrede od strane više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv osam lica.

Tužilaštvo navodi da se istraga vodi zbog sumnje da su L. M. (20), V. S. (20) i N. B. izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Sumnja se i da su V. S. (20), M. M. (21), D. N. (21), M. M. (21) i B. M. u grupi izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, za šta je zaprećena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

- U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva svih osam osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena - navode u Višem javnom tužilaštvu.

Iz saopštenja tužilaštva se može zaključiti da su uhapšena još dvojica osumnjičenih, jer je policija u nedelju i ponedeljak uhapsila šest mladića iz Šida. Detaljnije o njihovom hapšenju i brutalnom prebijanju trojice mladića možete pročitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?