U domu u Petrovaradinu zaražena 22 korisnika i šest zaposlenih, Mirović kaže da je to izolovan slučaj

16:06:00 04.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Dvadest dva korisnika i šest zaposlenih, pozitivnih na prisustvo virusa kovid 19 u privatnoj gerontološkoj ustanovi „Mass Green House“ u Petrovaradinu izolovan je slučaj ovog oboljenja u AP Vojvodini. Veoma brzo smo od prvog otkrivenog slučaja testirali sve korisnike i zaposlene, i ova ustanova socijalne zaštite stavljena je u karantin - izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da do sada nije postojala nijedna primedba na rad ovog doma.

U domu u Petrovaradinu zaražena 22 korisnika i šest zaposlenih, Mirović kaže da je to izolovan slučaj


Većina pozitivnih na testiranju je bez simptoma i nalaze se u domu pod nadzorom lekara Kliničkog centra Vojvodine, dok je manji broj sa blažim simptomima hospitalizovan u KCV-u. Nije saopšten tačan broj osoba koje imaju, niti koliko je onih koje nemaju simptome.

Prvi korisnik ovog doma kod kojeg je potvrđeno prisustvo koronavirusa je R.S. (69)koji je pre par dana hospitalizovan u Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici sa simptomima sličnim koronavirusu. Obavljena su testiranja i ustanovljeno je prisustvo virusa. Nakon toga su testirani ostlai korisnici i zaposleni u ovom domu za stare.

- Od ovog slučaja ne treba praviti paniku jer smo za 24 časa od pojave infekcije u ovom domu sproveli epidemiološko ispitivanje i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i svih zaposlenih, a pratimo i njihove kontakte - rekao je Mirović.

Vojvodina je imala, kako je naglasio, veoma dobre rezultate tokom epidemiološke krize i borbe protiv virusa kovid 19, i svakodnevni nadzor nad sistemom kada je reč o ustanovama socijalne zaštite.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?