U sredu počinje izgradnja prvih stanova za bezbednjake u Novom Sadu

10:08:00 05.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja prvih 548 stanova za pripadnike bezbednosnih službi na Jugovićevu počinje u sredu, 7. avgusta. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je najavio da bi prvi stanovi trebalo da budu useljeni krajem 2020. godine. Prema njegovim rečima, u drugoj fazi na ovoj lokaciji trebalo bi da budu izgrađena još 1.472 stana.

U sredu počinje izgradnja prvih stanova za bezbednjake u Novom Sadu


- Grad je urbanističkim planovima predvideo i već se projektuje i nova škola i obdanište na Jugovićevu. Gradska uprava za investicije i građevinsko zemljište već je ugovorila projektovanje do kraja godine, ili početkom sledeće, i očekujemo da dobijemo gotov projekat za atletski centar, u kojem će biti atletski stadion i atletska dvorana. Mi ćemo dobiti kompletno novo naselje, novi deo Novog Sada, u kojem će živeti gotovo 10.000 ljudi. Grad radi komunalno opremanje, infrastrukturu, „Vodovod” radi svoju investiciju, „Toplana” dovodi toplifikacionu mrežu - rekao je gradonačelnik Vučević.

Stanovi će se prodavati po ceni od 500 evra po metru kvadratnom, bez PDV-a.

Izgradnjom stanova za bezbednjake u Novom Sadu upravlja državno preduzeće „SPV Dunav”, osnovano prošle godine isključivo za tu namenu. Izgradnja tri šestospratnice s potkrovljem, kao i unutarblokovsko uređenje povereno je na tenderu grupi izvođača GP „Best izgradnja” iz Novog Sada i „Set” iz Šapca. Vrednost posla je 2.264.466.614,94 dinara, bez PDV-a, s rokom završetka od 480 kalendarskih dana.

Buduće zgrade nalaziće se severno i severozapadno od postojećih zgrada na Jugovićevu, na zemljištu koje je pripadalo kasarni „Majevica”. Zbog mogućih zaostalih neeksplodiranih mina i bombi, pre samih radova razminirano je oko četiri hektara nekadašnjeg poligona.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?