U subotu performans „Cirkus zvani most bez dozvole“

16:03:00 24.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadske ekološke organizacije najavile su za subotu, 26. marta performans „Cirkus zvani most bez dozvole“. Akcija će biti organizovana u Sremskoj Kamenici, nedaleko od obale Dunava, na mestu gde se priprema gradilište novog mosta u nastavku Bulevara Evrope.

U subotu performans „Cirkus zvani most bez dozvole“


- Prošetaćemo do lokacije gde je betonirana obala i gde je planiran most obilaznica, koji ništa ne zaobilazi. Na kreativan način ćemo predstaviti zašto most, koji gradonačelnik predstavlja kao obilaznicu, iako on ništa ne zaobilazi, već preseca Novi Sad sa obe strane Dunava, nije rešenje za saobraćajne gužve koje su posledica katastrofalne urbanizacije poslednjih 10 godina. Dođite da zajedno vidimo koji su nam dalji koraci, šta nam je činiti i kako mi građani možemo da se organizujemo - navodi se u pozivu građanima.

Performans će početi u 16 časova u Sremskoj Kamenici, kod Stare okretnice. Poziv su uputile Organizacija za očuvanje prirode i životinja - OSNA, Eko straža Novi Sad i udruženje građana „Šodroš – Dunavac“.

Na obali Dunava u Sremskoj Kamenici već duže vreme traje priprema gradilišta budućeg mosta i izvodi ih kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) koja je pre desetak dana okačila obaveštenje o tome na kineskom i engleskom jeziku. Dozvole za ove radove ne postoje, osim za jedan deo parcele na osnovu zahteva Koridora Srbije koji je podnet 17. marta, a odobren 18. marta.

Prethodnog vikenda u Gradskoj kući je potpisan komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava koji su potpisali predstavnici Koridora Srbije, Ministarstva građevine i CRBC-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1000.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?