U toku podnošenje zahteva za popust na komunalije porodicama sa troje i više dece

11:01:00 24.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Porodice sa troje ili više dece, sa prebivalištem u Novom Sadu ili raseljena lica sa Kosova i Metohije, imaju pravo na umanjenje cena komunalnih usluga za 30, 40 i 50 odsto.

U toku podnošenje zahteva za popust na komunalije porodicama sa troje i više dece

Umanjenje mogu da ostvare porodice do završetka školovanja dece, a najduže do njihove 26. godine života.

Ove porodice mogu imati popust za usluge JKP „Novosadska toplana“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“. Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđeno je u visini do 30% za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.

Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu, a uz njega je potrebno priložiti i fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije podnosioca zahteva, potvrdu o redovnom školovanju za decu i jedinstveni mesečni račun za prethodni mesec. Gradska uprava službenim putem pribavlja izvod iz matične knjige rođenih za svu decu u porodici, potvrdu o prijavi prebivališta, odnosno boravišta za roditelje i punoletnu decu i dokaz o redovnom izmirivanju obaveza u prethodnom periodu.

Porodice koje podnesu zahtev do 25. u mesecu za tekući mesec, u 2018. godini ostvarivaće umanjenje počev od tog meseca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1009.1 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pon 11° - 28° Pretežno sunčano
Uto 12° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?