U toku vanredna kontrola celog sistema JKP „Vodovod i kanalizacija“ i pojačan epidemijski nadzor

08:08:00 21.08.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, nakon što se pojavila informacija da su u kontrolisanom uzorku vode za piće pronađene nematode, posetio je radnike JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U toku vanredna kontrola celog sistema JKP „Vodovod i kanalizacija“ i pojačan epidemijski nadzor

Foto: Facebook/Milan Djurić



Kako je naveo, pojačani epidemijski nadzor i vanredna kontrola celog sistema JKP “Vodovod i kanalizacija” je u toku, a nadležne institucije prate sve parametre kvaliteta vode, stoga Novosađani treba da znaju da nema mesta nikakvoj panici.

- Vredni radnici iz JKP “Vodovod i kanalizacija” rade u tri smene, kako bi obezbedili stabilno snabdevanje vodom za sve naše sugrađane. Novi Sad je jedini grad koji nije uvodio restrikcije u snabdevanju vodom ovog leta, čak i tokom najtoplijih dana, kada smo imali rekordnu količinu potrošnje vode na dnevnom nivou - naveo je Đurić i zahvalio se radnicima na trudu i radu.

Podsetimo, Institut za javno zdravlje Vojvodine utvrdio je prisustvo nematoda u kontrolisanom uzorku vode za piće, ali i da nema opasnosti po zdravlje ljudi. Detaljnije o tome možete pročitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1014.1 mb
Vetar: 9 m/s, ESE
Pet 8° - 18° Jak vetar
Sub 6° - 17° Jak vetar

Anketa

Kupate li se na Štrandu?