Uhapšen Ivan Kontić, osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu

18:10:00 11.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Crnogorski državljanin Ivan Kontić, osumnjičen za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu, uhapšen je danas u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Uhapšen Ivan Kontić, osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu


- Službenici Sektora kriminalističke policije – Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE su danas oko 18 časova, spovodeći višednevnu ciljanu potragu, uz asistenciju pripadnika Sektora specijalne policije, lišili slobode I.K. državljanina Crne Gore - saopšteno je danas iz Uprave policije, pišu crnogorski mediji.

Kontić je uhapšen na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol Beograd, prenosi portal cdm.me.

Uhapšen Ivan Kontić, osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu


Podsetimo, Kontić, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva, je bio u bekstvu od 12. septembra, kada je policija raspisala potragu za njim, nakon što je u javnost preko društvenih mreža dospeo video snimak brutalnog prebijanja koje se desilo ispred kladionice MaxBet u Jevrejskoj ulici. Do sada je ustanovljeno da su oštećenom nanete teške telesne povrede u vidu preloma ruku i da nije odmah sarađivao s istražnim organima, jer nije dao izjavu i da je preko advokata 2. septembra podneo krivičnu prijavu.

Takođe, otkrilo se i to da su policija i tužilaštva pokazali čudnu nekoordinisanost u radu, koja je rezultirala time da je Kontić 8. septembra bio u tužilaštvu, kako bi platio kaznu zbog ranijeg dela iz 2018. godine za ugrožavanje sigurnosti.

Pored Kontića, postupak se vodi i protiv O. L. i L. V. zbog sumnje da su učestvovali u tuči, odnosno pomogli osumnjičenom posle izvršenja krivičnog dela.

Inače, M. M. koga je, kako se sumnja, pretukao Ivan Kontić, 23. septembra je u pratnji advokata došao u Više javno tužilaštvo, gde je trebalo da bude saslušan i da predoči svoj iskaz o onome što se dogodilo. Pola sata kasnije, M. M. je napustio zgradu suda, pošto je branilac O. L. i L. V. tražio izuzeća novosadskih Višeg i Apelacionog tužilaštva, kao i Republičkog tužilaštva, zbog sumnje u pristrasnost.

Prema pisanju "Dnevnika", o motivu zverskog prebijanja se još nagađa. Prema nezvaničnim saznanjima, njih dvojica se znaju od ranije, a i pre nekoliko meseci između njih je došlo do sukoba.



Izvor: Vijesti, cdm.me, Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?