Uhapšeni novosadski piromani

12:06:00 12.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska policija privela je noćas muškarca zbog sumnje da je sinoć zapalio najmanje pet kontejnera. Odvojeno od ovog slučaja, policija je uhapsila dva mlađa muškarca jer su zapalili vrata dvorišnog stana u Petrovaradinu.

Uhapšeni novosadski piromani


Policija sumnjiči četrdesetosmogodišnjeg muškarca da je zapalio kontejnere u okolini Novosadskog sajma, na Grbavici i Adamovićevom naselju. Neki od zapaljenih kontejnera bili su u ulici Cara Dušana. Požare su ugasili pripadnici vatrogasne jedinice, a radnici „Čistoće“ su im pomogli da se sanira šteta.

Moguće je da je on zapalio više kontejnera, ali je nadležnima prijavljen požar za pet.

Osumnjičeni je priveden u Ulici Banović Strahinje, samo nekoliko stotina metara od poslednjeg kontejnera koji je zapaljen.

Policija se o ovom slučaju još nije oglasila zvaničnim saopštenjem.

S druge strane, saopštili su da su rasvetlili krivično delo izazivanje opšte opasnosti i uhapsili O. R. (23) i M. B. (24) iz Novog Sada. Sumnja se da su njih dvojica 16. maja, oko 3.30 časova bacila flašu sa zapaljivom tečnošću na ulazna vrata dvorišnog stana u Petrovaradinu.

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je materijalna šteta na fasadi i vratima kuće.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?