Uskoro počinje sređivanje Dunavskog parka

12:11:00 16.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Za nekoliko nedelja mogli bi da krenu obimni radovi u Dunavskom parku, koji podrazumevaju potpunu rekonstrukciju jezerceta, kanalizacije i sistema za zalivanje. Naime, JKP „Gradsko zelenilo“, koje upravlja ovim parkom, raspisalo je javnu nabavku izvođača radova na revitalizaciji Dunavskog parka. Izvođač će biti odabran u ponedeljak, 18. novembra, a u „Zelenilu“ kažu da bi ugovor sa najpovoljnijom firmom koja ispunjava sve uslove trebalo bi da bude potpisan do kraja novembra.

Uskoro počinje sređivanje Dunavskog parka


Krajnje je vreme da počnu radovi u Dunavskom parku, s obzirom na to da je postojeća kanalizacija dotrajala, kao i obloge na velikom jezeru, sistem punjenja i pražnjenja velikog i malog jezera, a potrebno je postaviti novu i funkcionalnu crpnu stanicu.

- Trasa novoprojektovane kanalizacije se jednim delom poklapa sa trasom postojeće kanalizacije, uz pridodati deo novoprojektovane trase. Izrada nove kanalizacione mreže obuhvata i rekonstrukciju priključaka. Pod priključcima podrazumevaju se veze cevovoda sa ispusnim građevinama za pražnjenje velikog i malog jezera. Revitalizacija velikog jezera podrazumeva zamenu obloge jezera, izgradnju ispusne građevine kao i ulivnog šahta za punjenje jezera, a revitalizacija malog jezera podrazumeva zadržavanje postojeće obloge jezera, izgradnju ispusne građevine i povezivanje postojećeg cevovoda za punjenje na hidrantsku mrežu zalivnog sistema. Zbog neadekvatnih gabarita za novoprojektovani sistem, projektovana je nova crpna stanica adekvatnog gabarita, prema usvojenoj mašinskoj opremi - navode za 021 u „Zelenilu“, a to je pojašnjeno detaljno i u konkursnoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku.

U ovom preduzeću kažu i da postavka manifestacije „Ledena šuma“, koja zauzima oko trećine parka, neće otežati ili odgoditi radove. Kako kažu, planirano je da se radovi izvode fazno s obzirom na to da podrazumevaju radove na prostoru čitavog parka. Period mirovanja vegetacije u parku biće iskorišćen da radovi, koji su planirani, budu završeni do proleća, dodaju.

Radovi u parku trajaće najduže četiri meseca.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?