Vantelesna oplodnja u četiri novosadske privatne klinike

09:09:00 05.09.2016, Komentara: 0

ovi Sad – Bračni parovi koji ne mogu prirodnim putem postati roditelji, ove godine će moći vantelesnu oplodnju da urade u četiri privatne bolnice sa kojima je Republički fond za zdravstveno osiguranje zaključio ugovore.

Vantelesna oplodnja u četiri novosadske privatne klinike


Kako piše Dnevnik, RFZO je ugovore zaključio s privatnim zdravstvenim ustanovama za usluge hiperbarične oksigencije, biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO) i usluge operacije senilne i presenilne katarakte s ugradnjom intraokularnih sočiva, kao i usluge hemodijalize.

Novosađanke vantelesnu oplodnju mogu uraditi u Specijalnoj ginekološkoj bolnici „Genesis“, Specijalnoj ginekološkoj bolnici „GINS“, Zdravstvenoj ustanovi za ginekologiju „Perinatal“ i Specijalnoj ginekološkoj bolnici „Ferona“.

Da bi bračni parovi otišli na lečenje u neku od ovih privatnih klinika, potrebno je da su iscrpeli sve druge mogućnosti lečenja neplodnosti i da nisu stariji 40 godina. Saglasnost za upućivanje na Komisiju za BMPO daje lekarska komisija matične filijale RFZO, kao i za ostvarivanje prava na naknadu troškova prevoza za svaki odlazak i povratak od lekara. Inače, od ove godine omogućen je i treći pokušaj lečenja neplodnosti postupcima vantelesne oplodnje na teret RFZO. Uslovi su isti kao i oni koji važe i za prvi i drugi pokušaj. Cena ove vrste oplodnje u privatnim klinikama kreće se između 185.500 i 195.000 dinara, a ugovoreno je 3.050 usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?