Velika akcija prikupljanja staklene ambalaže sutra na platou Spensa

19:05:00 31.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Velika akcija prikupljanja staklene ambalaže biće održana sutra, od 11.30 do 14.30 časova, na platou Spensa.

Velika akcija prikupljanja staklene ambalaže sutra na platou Spensa


Za sve građane koji donesu po najmanje tri staklene flaše ili tegle za reciklažu, obezbeđene su nagrade u duhu očuvanja životne sredine.

Osim toga, na štandu, na platou Spensa, posetioci će moći da se informišu o značaju reciklaže ambalažnog otpada, a svoje znanje moći će da ispitaju i putem kviza i na taj način osvoje nagrade.

Akcija prikupljanja staklene ambalaže biće održana u okviru Evropske zelene nedelje, koja se tradicionalno obeležava kako bi se podigla svest o najvažnijim pitanjima zaštite životne sredine, a koju organizuju Nemačka razvojna saradnja GIZ, NALED i partneri na projektu „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“.

Inače, Novi Sad je pre par meseci dobio kontejnere za staklenu ambalažu koji su postavljeni na novosadskim ulicama, što je prvi korak ka uvođenju primarne separacije, jer je cilj da se prikupljene količine otpada povećaju za najmanje 20 odsto u narednih godinu dana. Na ovaj način Evropska prestonica kulture se pridružila Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Somboru i Varvarinu, koji su se pre nje uključili u projekat „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“.



Foto: Ilustracija


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?