Virus Zapadnog Nila na još tri lokacije u Novom Sadu

20:09:00 05.09.2016, Komentara: 3

Novi Sad - Nakon Petrovaradina i Veternika, virus Zapadnog Nila pronađen je i u komarcima na Ribarskom ostrvu, Salajci i na Novom groblju. Kako javlja Radio021, podaci Zavoda za biocide i Instituta za javno zdravlje Srbije pokazuju prisustvo virusa na sve više lokacija u Srbiji, pa i u Vojvodini.

Virus Zapadnog Nila na još tri lokacije u Novom Sadu



Novosadska Ciklonizacija i Institut za javno zdravlje Vojvodine, koji uzorkuju komarce na ovaj virus, nedavno su ustanovili prisustvo virusa u Petrovaradinu i u Veterniku, kao i odsustvo virusa u 13 uzoraka sa Limana, Klise i iz prigradskih naselja. Zbog toga je Ciklonizacija pojačano zaprašivala komarce na nekoliko lokacija, a posebno na Avijatičarskom naselju i Novom naselju.

Izvor: Radio021

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

zaza

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Prelezala sam virus zapadnog nila u Novom Sadu .
Sve pohvale za nase doktore koji su brzo reagovali i ustanovili i izlecili me ,iskustvo koje zelim sto pre da zaboravim posto sam imala najtezi oblik i encefalitis i meningitis .Moja poruka cuvajte se !!


Vladimir

, *.dynamic.kdsinter.net

A kada su gospoda iz ciklnizacije zadnji put na sajlovu prskali protiv komaraca ove godine neznam dali su 2 puta radili.a da jos nesto gospodin koji radi u ciklonizaciji a zivi na sajlovu vise puta je vidjen kako prska samo par ulica koi su mu prijatelji. Toliko o nasoj ciklonizaciji


Sandra

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Pa na Sajlovu je opste poznato da,gospoda koja imaju neke funkcije,a iz Sajlova su,bas upravo rade to.Bilo da je u pitanju zaprasivanje,vodovod,kanalizacija,put itd,svi se drze tog da iz koje ulice smo ,pa tu cemo nesto i uraditi,a za ostale niko ne mari.Kao dva razlicita sveta...A gospodin koji radi u ciklonizaciji, zaprasivao je komarce u svim ulicama isto.Prvo i osnovno je bolje da se stanovnici Sajlova potrude za svoje mesto,a ne pojedini koji gledaju sebi da ugode...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 86%
Pritisak: 1007.6 mb
Vetar: 1 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?