Vojni avioni danas preleću iznad Novog Sada povodom Dana pobede

08:05:00 09.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – U okviru obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, vazduhoplovi Vojske Srbije danas će, u vremenu od 11.30 do 13 časova, preletati iznad Novog Sada.

Vojni avioni danas preleću iznad Novog Sada povodom Dana pobede

Foto: mod.gov.rs



Osim Novog Sada, preleti će biti izvedeni i iznad Zrenjanina, Pančeva, Beograda, Užica, Požege, Čačka, Kragujevca, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Kruševca, Trstenika, Kraljeva, Niša, Prokuplja i Leskovca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, 9. maja 1945. godine, kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede, a slavi se i kao Dan Evrope. Tog dana 1950. godine ministar spoljnih poslova Francuske Robert Šuman objavio deklaraciju kojom je pozvao na uspostavljanje novog poretka, u kojem ne bi bilo mesta za sukobe među evropskim zemljama. Centralna proslava u Srbiji biće održana danas na Trgu slobode u Novom Sadu pod nazivom „Festival Evrope“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
23°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1013.4 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?