Vučević: Grad će finansirati izgradnju krova, nagrade za najhrabrije

17:12:00 15.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da je grad spreman da finansira rekonstrukciju krova zgrade u Ulici Jožefa Marčoka, u kojoj jeu ponedeljak izbio požar. Grad je za ljude koji nemaju alternativne smeštaje, a ne mogu ni da se vrate u svoje stanove, obezbedio smeštaj u hotelima „Vojvodina“ i „Putnik“, u kojima se trenutno nalazi oko 20 ljudi.

Vučević: Grad će finansirati izgradnju krova, nagrade za najhrabrije


Požar je, rekao je Vučević, prema prvim informacijama, najverovatnije krenuo iz dela gde postoje dva stana u potkrovlju, a kada inspekcija utvrdi uzrok požara, biće utvrđena i eventualna odgovornost za ovaj požar, piše 021.rs.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je započelo uviđaj, a kada ga završi, građevinska inspekcija će pripremiti elaborat po kojem bi trebalo da se uradi sanacija krova.

- Grad je spreman da finansira izgradnju krova, to neće biti mali izdatak jer je reč je o velikom krovu, radi se o dva ulaza. Nažalost, prema podacima koje sam jutros dobio, vidim da veliki broj ljudi nije osigurao svoje stanove od ovakvih nesretnih slučajeva, što nije dobra vest – kazao je Vučević.

On ističe da trošak koji će biti potreban za sanaciju neće biti mali, ali da je potrebno razumevanje za ljude koji nemaju gde da se vrate. On dodaje i da je plan da grad finansira čišćenje tavanskog prostora, njegovu izolaciju, pokrivanje istog krovom, kao i da struja i grejanje budu što pre uključeni.

- Neki stanovi su pretrpeli veliku štetu. Svi smo se trudili da pomognemo tim ljudima, bila je angažovana i Mesna zajednica „Ostrvo“. Moguće je da ćemo pozvati građevinske firme u Novom Sadu da nam i oni pomognu oko građevinskog materijala za popravku, videćemo šta nam je jednostavnije - kaže gradonačelnik.

Vučević je ponovio da je najvažnije da niko nije nastradao i zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli.

- Hvala svim stanarima koji su bili disciplinovani i odgovorni, hvala vatrogascima, policajcima, žandarmeriji, komunalnim službama i komunalnoj miliciji - dodaje gradonačelnik Novog Sada.

On poručuje i da će najhrabrijima najverovatnije uslediti nagrade, a među njima će, veruje, biti komunalna milicionerka koja je izvukla bebu i baku.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 993.4 mb
Vetar: 1 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?