Vučević: „Lir“ će morati da postupi po uputstvima države

17:07:00 02.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, komentarišući hitne mere koje je Inspekcija rada uputila američkoj kompaniji „Lir“, rekao je da je u finalnom izveštaju komisije, koji je dobio, situacija u ovom preduzeću daleko bolja.

Vučević: „Lir“ će morati da postupi po uputstvima države


Inspektorat za rad Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložio je hitne mere kompaniji „Lir“, kako bi obezbedila adekvatne uslove rada zbog visokih temperatura u radnom pogonu.

- Mislim da je to stari tekst i da je potpuno drugačije stanje. Po onome što sam ja dobio u izveštaju od komisije koja je izvršila uvid, videćete da su mnogo bolji pokazatelji u „Liru“. „Lir“ će morati da postupi po svim onim uputstvima koje će naložiti državni organi. Ako treba nešto da se koriguje, to će morati da koriguje svaki poslodavac, pa i „Lir“. Tu su jednaka pravila za sve, koliko god da su to veliki i bitni poslodavci u smislu zapošljavanja, plaćanja poreza, oni moraju da ispoštuju sve zakonske uslove, pa i uslove za rad za sve zaposlene. Tu će grad biti nemilosrdan, bez obzira na to ko je poslodavac, tu nemojte da imate ikakvu dilemu - naveo je Vučević u izjavi za 021.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?