Vučević: Posebne komisije odlučivaće o zahtevima Limanaca

18:05:00 23.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Dok građani Limana prikupljaju potpise protiv predloženog urbanističkog plana o izgradnji javne garaže i predškolske ustanove umesto uređene zelene površine - parka i dečjeg igrališta, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavljuje da će o njihovim zahtevima odlučivati nadležne komisije i službe grada.

Vučević: Posebne komisije odlučivaće o zahtevima Limanaca


U izjavi novinarima, Vučević je rekao da ne može da veruje da se građani bune protiv izgradnje vrtića i garaža, jer je najveći broj pitanja i pritužbi upravo zbog nedostatka parkinga i mesta u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“. On je upitao i da li će potpisnici ovih peticija biti spremni da za deset godina odgovaraju ako na Limanu 2 i Limanu 3 ne bude bilo mesta za parkiranje i mesta u obdaništima.

On smatra da iza svega stoji politika, te da je danas od JP „Urbanizam“ dobio podatak da je izgradnja vrtića na Limanu predviđena Generalnim urbanističkim planom i Regulacionim planom još 1999. godine, kada je na vlasti, po gradonačelnikovim rečima, bila Demokratska stranka.

- I samo da vam kažem da će do 2020. stalno biti priča biciklističke staze, jedni su da se šetaju psi, jedni su protiv, jedni su za očivanje zelene površine, jedni su za čuvajmo kornjače, čuvajmo ne znam šta. Zašto? Zato što znaju da vodimo odgovornu politiku, da nemamo nikakvih promašaja, znaju da ne mogu kroz Demokratsku stranku i ostale stranke kao što su stranke Đilasa i ostali da nanesu političku uticaj. Onda će ići kroz te inicijative i grupe da se politički organizuju. Ja sad vidim da je popularno „ne dam parkić“, „ne dam ovo, ne dam ono“. Super, ne dajte ništa – kazao je Vučević. Upitan da li ima dokaz za to što govori, on je rekao da je to njegova politička ocena.

- Čuo sam primedbu sa Limana 3 da nije problem za parkiranje za građane koji tamo žive ali je problem kada građani koji dolaze na posao u NIS, Park City, lokalne kompanije, neke od najvećih IT kompanija. Onda oni prave problem. Da li je sada problem što imamo zaposlene? Da treba da kažemo zaposlenima koji rade, od čijih poreza i doprinosa se puni i budžet Grada Novog Sada, da oni nemaju prava da parkiraju kad idu na posao? – upitao je vidno ljut gradonačelnik i dodao: „Što se tiče Limana 3, mislim da će „Urbanizam“ prihvatiti inicijativu MZ „Liman 3“, da će preko puta predvideti garažu i rekao bih da moramo da idemo u snažno proširenje kapaciteta za parkiranje“.

Više o zahtevima stanovnika Limana pročitajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?