Za održavanje jedinog javnog toaleta 35.000 evra godišnje

13:07:00 24.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sad godišnje za održavanje javnih toaleta potroši četiri miliona dinara, skoro 35.000 evra, ili malo više od 330.000 dinara mesečno. To možda ne bi bilo mnogo da u gradu ne postoji samo jedan pravi javni toalet, jer osim njega postoje još samo tri pokretna "toi-toija", koji gotovo i da se ne održavaju.

Za održavanje jedinog javnog toaleta 35.000 evra godišnjeMenjaće se ove pločice, foto: Blic (Nenad Mihajlović)

Gradska uprava za komunalne poslove sklopila je ugovor sa firmom „Sc higijena“ kojoj će do kraja godine biti uplaćeno četiri miliona dinara, najviše za održavanje toaleta u blizini Gradske kuće, jedinog koji se redovno održava. Ovaj toalet, u blizini Gradske kuće, u Ulici kralja Aleksandra, otvoren je 2010. godine i ne pokazuje znake dotrajalosti.

Ogromne troškove za održavanje u Gradskoj upravi za komunalne poslove pravdaju utrošenom strujom i vodom, ali i menjanjem keramičkih pločica.

- Novac predviđen za održavanje troši se na rad radnika na održavanju vodovodnih i elektro instalacija i zameni instalacija sa materijalom, molersko-farbarski radovi sa materijalom, kao i nepredviđeni radovi na popravci sanitarija, pumpe i lifta - objašnjavaju u Gradskoj upravi za komunalne poslove.

Oni, međutim, nisu naveli koliko košta koja stavka održavanja, te šta je najskuplje, a šta najjeftinije.

Za održavanje jedinog javnog toaleta 35.000 evra godišnjeJedini pravi javni toalet u gradu, foto: Blic (Robert Getel)

Zarada nepoznata

Korišćenje toaleta u Ulici kralja Aleksandra košta 30 dinara i on je otvoren svakog dana do 23 sata, ali nije poznato kolika para grad dnevno zaradi od njegove upotrebe.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?