Zabranjene posete pacijentima u Kliničkom centru Vojvodine

16:09:00 20.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine od danas su zabranjene posete pacijentima, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. U ovoj ustanovi kažu da je do ovakve odluke došlo zbog sve više obolelih građana od korone, te da građani treba da se pridržavaju preporuka Radne grupe Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije kovida koja je doneta pre dva dana.

Zabranjene posete pacijentima u Kliničkom centru Vojvodine


Na sajtu je okačeno vrlo šturo obaveštenje o zabrani poseta pacijentima, u kojem se ne navodi ni od kad zabrana stupa na snagu, niti koji je razlog zabrane. Navedeno je da posete nisu moguće ni na jednoj klinici KCV, te da porodica može dobiti informacije svakog dana od 13 do 14 časova putem telefona. Spisak brojeva možete videti na sajtu ove ustanove.

Osim zabrane posete bolnicama, Radna grupa Ministarstva zdravlja je odlučila da zaposleni i pacijenti moraju da nose zaštitne maske u bolnicama i drugim zdrastvenim ustanovama. Takođe, obavezno je testiranje na kovid svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, ukoliko imaju simptome akutne respiratorne infekcije, i njihova obavezna kontrola i testiranje nakon preležane infekcije.

U KCV-u, kao i drugim bolničkim ustanovama, obavezno je testiranje pacijenata pred hospitalizaciju, neophodno je testiranje za prijem na hematološka i onkološka odeljenja, kao i odeljenja gerijatrije i odeljenja gde se leče pacijenti sa primarnim i teškim imunodeficijencijama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1013.8 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?