Zabranjeno približavanje gradilištu brze pruge Novi Sad - Subotica zbog visokog napona

16:04:00 09.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog radova na kontaktnoj mreži na pruzi između Novog Sada i Subotice, vodovi su pod visokim naponom, pa iz Infrastruktura železnice Srbije upozoravaju građane da se ne približavaju gradilištu, jer osim što je to zabranjeno, i opasno je po život.

Zabranjeno približavanje gradilištu brze pruge Novi Sad - Subotica zbog visokog napona

Foto: infrazs.rs



- Podsećamo da kroz vozne vodove kontaktne mreže iznad železničke pruge prolazi struja visokog napona od 25.000 volti. Da bi se dogodila nesreća, nije neophodno da se dodirnu kablovi kontakne mreže, već je dovoljno samo da se udje u strujno kolo, koje može da bude udaljeno i po nekoliko metara od kablova kontaktne mreže, pa da se doživi strujni udar -upozoravaju iz Infrastruktura železnica Srbije i naglašavaju da se ovakvi slučajevi najčešće završavaju tragično, sa teškim povredama ili smrtnim ishodom.

Železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice obustavljen je 7. aprila zbog izgradnje brze pruge za saobraćaj vozova brzinom 200 kilometara na čas, a iz Infrastruktura železnice Srbije upozorava da će kontaktna mreža duž čitave deonice u narednom periodu povremeno ili stalno biti pod visokim naponom.

Pod visokim strujnim naponom su i delovi pruge u železničkim stanicama Novi Sad, Novi Sad ranžirna i Vrbas, na deonici Zmajevo-Vrbas, kao i na drugim delovima pruge između Novog Sada i Subotice, gde će se izvoditi radovi na izgradnji brze pruge.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?