Završen protest na Šodrošu, aktivisti probili kordon i srušili ogradu

20:10:00 19.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Protest građana na Šodrošu završen je posle dva sata, a prema nezvaničnim informacijama ima privedenih i protiv njih će biti pokrenute prekršajne prijave.

Završen protest na Šodrošu, aktivisti probili kordon i srušili ogradu


Na protestu se okupilo nekoliko stotina aktivista i građana, a oko 17 časova došlo je do malog koškanja između pripadnika policije i žandarmerije i demonstranata. Aktivisti su uspeli da se probiju kroz kordon i sruše deo ograde gradilišta, a kako je javio reporter N1 privedene su tri osobe.

Aktivisti su pokušali da prođu do ograde okolnim putem, ali na tom mestu nisu uspeli da probiju kordon. Prošli su sa druge strane i uspeli da sruše jedan deo ograde, iza koje se nalazila policija.

Protest je završen nešto posle 18 časova, kada su aktivisti i građani održali performans pored table sa podacima o objektu, na kojoj se navodi da je u pitanju izgradnja privremenih saobraćajnica sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko reke Dunav u okviru projekta obilaznice preko Novog Sada.

Završen protest na Šodrošu, aktivisti probili kordon i srušili ogradu


Tablu sa informacijama o gradilištu aktivisti su obojili zelenom farbom, a zatim su počeli da skidaju sloj po sloj. Ispostavilo se da je ta tabla koriščena više puta.

- Ovo je multifunkcionalna tabla, čitava Srbija je ovde - rekao je aktivista Mladen Cvijetić.

Građani su, kako prenosi 021.rs, poručili da neće dozvoliti da se gradi u tom delu Novog Sada, jer je taj rukavac Dunava stanište „više od 200 zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta“.

Inače, tokom jučerašnjih protesta, kako prenosi N1, desetoro ekoloških i stranačkih aktivista je privedeno i protiv njih je podneto ukupno 11 prekršajnih prijava za remećenje javnog reda i mira, kao i dve krivične, zbog navodnog napada na službeno lice u vršenju dužnosti.

Aktivisti Brajan Brković i Miran Pogačar su se zahvavili svim građanima koji su danas došli da pomognu u „oslobađanju“ Šodroša i rušenju ograde koja je juče postavljena. Oni su pozvali građane za vikend u veliku akciju „čišćenja“ Šodroša.


Foto: Ekološki front Novi Sad (Facebook)

Izvor: novisad.com, 021.rs, N1, nova.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.3 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?