Zbog biciklističke trke danas i sutra promena trasa velikog broja linija GSP-a

08:06:00 15.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Zbog biciklističke trke „Gran fondo Novi Sad 2024“ danas i sutra (u subotu i nedelju) na snazi je poseban režim saobraćaja, zbog čega su promenjene trase kretanja većeg broja linija autobusa.

Zbog biciklističke trke danas i sutra promena trasa velikog broja linija GSP-a


Kako je saopšteno iz GSP-a, danas su promenjene trase kretanja linija 3, 6, 9, 9a, 60, 61, 62, 63, 64 i 69, dok će se sutra izmene odnositi na linije 1, 3, 4, 6, 8, 9, 9a, 12, 60, 61, 62, 63, 64, 69, 71, 76, 77, 78, 79, 80, 81 i 84.

U subotu, 15. juna planirano su sledeće izemene:

Linija 3

Smer sa Detelinare – Od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina autobusi će skretati desno u Ulicu Žarka Zrenjanina, zatim desno u Ulicu Vojvođanskih brigada, levo u Sutjesku ulica, levo u Ulicu Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije, levo na Trg neznanog junaka do Varadinskog mosta i dalje će nastavljati redovnom trasom kretanja (preko Varadinskog mosta).

Smer iz Petrovaradina – Autobusi će sa Varadinskog mosta skretati desno na Trg neznanog junaka, desno na Beogradski kej, nastavljati ravo Kejom žrtava racije, skretati desno u Ulicu Maksima Gorkog, desno u Ulicu Žarka Zrenjanina, levo na Bulevar Mihajla Pupina i dalje saobraćati redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.


Linija 6

Smer iz Adica – Od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina autobusi će skretati desno u Ulicu Žarka Zrenjanina, zatim desno u Ulicu Vojvođanskih brigada, levo u Sutjeska ulicu, levo u Ulicu Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije, levo na Trg neznanog junaka do Varadinskog mosta i dalje će nastavljati redovnom trasom (preko Varadinskog mosta).

Smer sa Podbare – Autobusi će od raskrsnice Beogradskog keja i Trga neznanog junaka saobraćati pravo Kejom žrtava racije, skretati desno u Ulicu Maksima Gorkog, desno u Ulicu Žarka Zrenjanina, levo na Bulevar Mihajla Pupina i dalje nastavljati redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.

Linije 9 i 9A

Smer iz Petrovaradina – Autobusi će sa Varadinskog mosta skretati desno na Trg neznanog junaka, desno na Beogradski kej, nastavljati pravo Kejom žrtava racije, desno Bulevarom cara Lazara do raskrsnice sa Stražilovskom ulicom i dalje saobraćati redovnom trasom.

Smer sa Novog naselja – Od raskrsnice Bulevara cara Lazara i Stražilovske ulice autobusi će saobraćati pravo Bulevarom cara Lazara, nastavljati Kejom žrtava racije, skretati levo na Trg neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina i dalje nastavljati redovnom trasom (preko Varadinskog mosta).

Pored postojećih stajališta drugih linija koristiće i privremeno stahalište na Bulevaru cara Lazara ispred Tehnološkog fakulteta i na uglu Keju Žartava Racije i Maksima Gorkog u smeru ka Varadinskom mostu.

Linije 60, 61, 62, 63, 64 i 69

Smer iz Novog Sada – Od raskrsnice Ulica Maksima Gorkog i Stražilovske ulice autobusi će saobraćati pravo Ulicom Maksima Gorkog, skretati levo na Kej žrtava racije, levo na Trg neznanog junaka do Varadinskog mosta i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja (preko Varadinskog mosta).

Smer iz mesta – Autobusi će sa Varadinskog mosta skretati desno na Trg neznanog junaka, desno na Beogradski kej, nastavljati pravo Kejom žrtava racije, skretati desno u Ulicu Maksima Gorkog, desno na Bulevar oslobođenja i dalje saobraćati redovnom trasom .

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.


U nedelju, 16. juna izmene trasa linija GSP-a zbog biciklističek trke će izgledati ovako:

Linije 1 i 8

Smer sa Klise – Autobusi će iz Uspenske ulice skretati desno u Jevrejsku ulicu, zatim levo na Bulevar oslobođenja, levo na Bulevar cara Lazara, desno u Fruškogorsku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Smer sa Limana – Autobusi će iz Fruškogorske ulice skretati levo na kružnom toku na Bulevaru cara Lazara, desno na Bulevar oslobođenja, desno u Jevrejsku ulicu, levo u Uspensku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.

Linija 3

Smer sa Detelinare – Autobusi od Uspenske ulice skreću desno u Jevrejsku, zatim levo na Bulevar oslobođenja, levo u Ulicu Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije, nastavljaju pravo Beogradskim kejom, skreću levo na drumsko-železnički most i Reljkovićevom ulicom dolaziće do raskrsnice sa Preradovićevom ulicom gde će skretati levo i dalje saobraćati redovnom trasom kretanja.

Smer iz Petrovaradina – Iz Preradovićeve ulice autobusi će skretati desno u Reljkovićevu ulicu, saobraćati preko drumsko-železničkog mosta i skretati desno ka Beogradskom keju, nastavljati Kejom žrtava racije, skretati desno u Ulicu Maksima Gorkog, desno na Bulevar oslobođenja, desno u Jevrejsku ulicu, levo u Uspensku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom.

Pored postojećih stajališta drugih linija koristiće se i privremena stajališta u Reljkovićevoj ulici kod brojeva 39 i 42a i u Preradovićevoj ulici naspram broja 47.

Linija 4

Smer sa Železničke stanice – Autobusi će od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Futoške ulice nastavljati pravo Bulevarom oslobođenja, skretati levo na Bulevar cara Lazara, desno u Fruškogorsku ulicu i dalje saobraćati redovnom trasom kretanja.

Smer sa Limana – Autobusi će iz Fruškogorske ulice na kružnom toku skretati levo na Bulevar cara Lazara, desno na Bulevar oslobođenja i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.

Linija 6

Smer sa Podbare – Autobusi će saobraćati Kejom žrtava racije, skretati desno u Ulicu Maksima Gorkog, desno na Bulevar oslobođenja, levo u Futošku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom.

Smer iz Adica – Od raskrsnice Futoške ulice i Bulevara oslobođenja autobusi će skretati desno na Bulevar oslobođenja, levo u Ulicu Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.

Linije 9 i 9a

Smer sa Novog naselja – Od raskrsnice Bulevara cara Lazara i Stražilovske ulice autobusi će saobraćati pravo Bulevarom cara Lazara, Kejom žrtava racije i Beogradskim kejom, skretati levo na drumsko-železnički most, nastavljati Reljkovićevom ulicom i dalje redovnim trasama.

Smer iz Petrovaradina – Od raskrsnice Preradovićeve i Reljkovićeve ulice autobusi će saobraćati desno Reljkovićevom ulicom, zatim preko drumsko-železničkog mosta, skretati desno ka Beogradskom keju, nastavljati Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara i dalje redovnim trasama.

Pored postojećih stajališta drugih linija koristiće se i privremeno stajalište na Bulevaru cara Lazara ispred Tehnološkog fakulteta, na uglu Keju Žartava Racije i Maksima Gorkog u smeru ka Varadinskom mostu, u Reljkovićevoj ulici kod brojeva 39 i 42a i u Preradovićevoj ulici naspram broja 47.

Linija 12

Smer iz centra – Autobusi će iz Uspenske ulice skretati desno u Jevrejsku ulicu, skretati levo na Bulevar oslobođenja i dalje nastavljati redovnom trasom.

Smer sa Telepa – Autobusi će od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Ulice Maksima Gorkog nastavljati pravo Bulevarom oslobođenja, skretati desno u Jevrejsku ulicu, levo u Uspensku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće redovna stajališta.

Linije 60, 61, 62, 63, 64

Smer iz Novog Sada – Od raskrsnice Ulice Maksima Gorkog i Stražilovske ulice, autobusi će saobraćati pravo Ulicom Maksima Gorkog, skretati levo na Kej žrtava racije, nastavljati pravo Beogradskim kejom, skretati levo na drumsko-železnički most, produžavati Reljkovićevom ulicom i dalje nastavljati redovnim trasama.

Smer iz Petrovaradina – Od raskrsnice Preradovićeve i Reljkovićeve ulice autobusi će saobraćati Reljkovićevom ulicom, preko drumsko-železničkog mosta, skretati desno ka Beogradskom kejom, produžavati Kejom žrtava racije, skretati desno u Ulicu Maksima Gorkog i dalje nastavljati redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće se privremena stajališta u Reljkovićevoj ulici kod brojeva 39 i 42a i u Preradovićevoj ulici naspram broja 47, kao i na Keju žrtava Racije

Linija 68

U delu kroz Sremsku Kamenicu izmena trase trajaće od 9 do 13.30 časova.

Smer iz Novog Sada – Na raskrsnici Železničke i Sedme vojvođanske brigade u Sremskoj Kamenici autobusi će skretati levo u Ulicu Sedme vojvođanske brigade, levo u Ulicu Lole Ribara, desno na Paragovski put do okretnice „Vojinovo“.

Pored postojećih stajališta drugih linija koristiće se i privremeno stajalište u Ulici Lole Ribara preko puta broja 81.

Smer za Novi Sad – Od okretnice „Vojinovo“ autobusi će skretati desno na Paragovski put, levo u Ulicu Lole Ribara, desno u Ulicu Sedme vojvođanske brigade, desno u Železničku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Pored postojećih stajališta drugih linija koristiće se i privremeno stajalište u Ulici Lole Ribara preko puta broja 83.

Linija 69

Izmena dela trase kroz Petrovaradin trajaće tokom celog dana, a kroz Sremsku Kamenicu od 9 do 13.30 časova.

Smer iz Novog Sada – Od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Ulice Maksima Gorkog autobusi će saobraćati pravo Bulevarom oslobođenja, preko Mosta slobode, skretati desno na petlju Mišeluk do sledeće raskrsnice gde će skretati levo na Put doktora Goldmana do kružnog toka, desno u Ulicu Moše Pijade, levo u Ulicu Majora Tepića i dalje nastavljati redovnom trasom.

Smer iz Sremske Kamenice – Od raskrsnice Ulice Majora Tepića i Ulice Moše Pijade autobusi će skretati desno do kružnog toka i na trećem izlazu iz kružnog toka na Put doktora Goldmana, saobraćati petljom Mišeluk do Mosta slobode i dalje preko Mosta slobode, Bulevarom oslobođenja do raskrsnice sa Ulicom Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija.

Linije 72, 73, 74

Autobusi u delu kroz Sremsku Kamenicu menjaju trase kretanja u periodu od 9 do 13.30 časova.

Smer iz Novog Sada – Na raskrsnici Železničke ulice i Sedme vojvođanske brigade u Sremskoj Kamenici autobusi će skretati levo u Ulicu Sedme vojvođanske brigade, levo u Ulicu Lole Ribara i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase kostitiće se privremeno stajalište u Ulici Lole Ribara preko puta broja 81.

Smer za Novi Sad – Na raskrsnici Ulice Lole Ribara i Sedme vojvođanske brigade autobusi će skretati desno u Ulicu Sedme vojvođanske brigade, desno u Železničku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase kostitiće se privremeno stajalište u Ulici Lole Ribara ispred broja 83.

Linija 86

Autobusi neće saobraćati u periodu od 9 do 13.30 časova.

Smer iz Novog Sada – Na raskrsnici Mišeluk petlja i Put doktora Goldmana autobusi će skretati levo na Put doktora Goldmana do kružnog toka, desno u Ulicu Moše Pijade, zatim u Železničku ulicu, levo u Ulicu Sedme vojvođanske brigade, levo u Ulicu Lole Ribara, levo na Paragovski put i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija i privremeno stajalište u Ulici Lole Ribara prekoputa broja 81.

Smer za Novi Sad – Na raskrsnici Paragovski put i Ulica Lole Ribara autobusi će skretati desno Ulicu Lole Ribara, desno u Ulicu Sedme vojvođanske brigade, desno u Železničku ulicu, zatim u Ulicu Moše Pijade do kružnog toka, sa trećeg izlaza iz kružnog toka ulaziti na Put doktora Goldmana, zatim petljom Mišeluk do Mosta slobode i dalje nastavljati redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta drugih linija i privremeno stajalište u Ulici Lole Ribara i ispred broja 83.

Linije 71, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 84

Autobusi neće saobraćati u periodu od 9 do 13.30 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 78%
Pritisak: 1007.3 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 21° - 37° Sunčano
Sub 23° - 37° Promenljivo oblačno

Anketa

Na lokalnim izborima glasam za: