Zimske službe spremne za predstojeću zimu

08:11:00 02.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad spremno dočekuje predstojeću zimu. U to su se uverili članovi Gradskog veća koji su obišli punktove zimskih službi JKP „Parking servis“, „Gradsko zelenilo“, „Čistoća“ i „Put“.

Zimske službe spremne za predstojeću zimu


Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Bulajić kaže da je Operativni štab treba da prati primenu i sprovođenje Programa rada Zimske službe na teritoriji Grada Novog Sada do 1. aprila, preduzima i predlaže odgovarajuće mere u cilju efikasnijeg organizovanja i racionalnijeg korišćenja mehanizacije, opreme, potrošnih materijala i finansijskih sredstava uz saradnju i koordinaciju sa nadležnim javnim, javno-komunalnim i drugim preduzećima koja izvršavaju poslove ili vrše nadzor u Zimskoj službi.

- U slučaju nastanka vanrednih i nepovoljnih meteoroloških prilika na putevima, usmerava rad Zimske službe, po potrebi organizuje rad izvršilaca i obezbeđuje tehnička sredstva od preduzeća i ustanova i sarađuje sa Gradskim štabom za vanredne situacije – pojašnjava Bulajić.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić kaže da je za rad Zimske službe planirano je 396 miliona dinara i to za nabavku 8.000 tona soli, 80.000 litara magnezijum hlorida u rastvoru i ostalih materijala.

- Ove godine, očekujemo i vidljivo angažovanje Civilne zaštite koja je formirana u sklopu Dobrovoljnih vatrogasnih društava koji će raditi na čišćenju snega oko obdaništa i škola i drugih institucija u prigradskim naseljenim mestima, što će značajno olakšati rad komunalnih službi, ali i ubrzati normalno funkcionisanje saobraćajnica ukoliko dođe do velikih količina padavina - rekao je Zdravko Jelušić.

On je apelovao na građane da u skladu sa zakonom i gradskim odlukama čiste prostore ispred svojih ulaza kada je reč o stambenim zgradama, a odgovorni vlasnici individualnih objekata će, verujem, takođe očistiti sneg ispred svojih kuća.

JKP „Gradsko zelenilo” je nabavilo nova vozila i broji oko 60 mašina od kojih su tri nova kamiona. U nadležnosti ovog preduzeća su čišćenje autobuskih stajališta, keja, staza za šetnju u parkovima i prilaza Petrovaradinskoj tvrđavi.

Mehanizacija JKP „Čistoća“ ima preko 20 vozila koja će aktivno raditi na terenu u zavisnosti od količine snega, a njihov zadatak je uklanjanje snega i leda sa pešačkih i staza i prilaza pešačkim prelazima. Ovo preduzeće od ove godine ima tri nove auto čistilice i podizač auta koje će poboljšati rad Zimske službe.

U JKP „Put“ nabavljena su tri nova posipača što će znatno olakšati održavanje saobraćajnica, a ukupno 41 vozilo, od kojih je 11 građevinskih mašina i 30 vozila sa posipačima, stoje na raspolaganju u radu Zimske službe. Dežurstva su počela juče, a od 1. decembra će biti organizovan neprekidan rad 24 časa.




Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1013.0 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?