Bez blokade saobraćajnica u Novom Sadu ove subote

17:12:00 17.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadske organizacije civilnog društva i aktivisti koji su organizovali blokade u Novom Sadu prošlog vikenda, doneli su odluku o obustavi blokade.

Bez blokade saobraćajnica u Novom Sadu ove subote


U saopštenju navode da ih je udruženje „Ne damo Jadar“, koje je članica SEOSA-a i koje je pozivalo na blokade do ispunjenja primarnih zahteva prema Vladi Srbije, obavestilo da i oni odlažu blokade, primarno zbog ukidanja prostornog plana za izgradnju rudnika litijuma u Loznici, u kome je integrisan i projekat „Jadar“.

Kako se dodaje, na sastanku organizacionog tima dogovoreno je da fokus u narednom periodu bude da daju vidljivost lokalnim problemima u Novom Sadu i Vojvodini i da će se zalagati za izgradnju širokog saveza i umrežavanja lokalnih inicijativa u celoj Srbiji.

Prethodne tri subote građani Novog Sada i više gradova i mesta u Srbiji blokirali su saobraćajnice zbog Zakona o eksproprijaciji i navodnih ustupaka koje država daje kompaniji Rio Tinto za eksploaticiju litijuma. U Novom Sadu su bili blokirani Varadinski most, Most slobode, kružni tok na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?