Crvene rukavice za gradonačelnika od predstavnika „1 od 5 miliona“

17:03:00 21.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Predstavnici inicijative „Jedan od pet miliona“ predali su danas u Gradskoj kući simbolične crvene rukavice za gradonačelnika Miloša Vučevića, kao i otvoreno pismo kojim ga pozivaju da se ogradi od govora koji je u nedelju održao članovima SNS, ispred prostorija te stranke. Organizatori ističu da su crvene rukavice doneli da ukažu da ne treba da se deli društvo i poziva na nasilje i građanski rad.

Crvene rukavice za gradonačelnika od predstavnika „1 od 5 miliona“

Crvene rukavice za gradonačelnika od predstavnika „1 od 5 miliona“

foto: @teavukadin

Vučević je u nedelju, u toku protesta koji se održavao ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, održao govor ispred prostorija gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu i najavio da će, ako bude trebalo, narod braniti državu.

Studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Saška Radujkov, koja je i govorila na jednom od protesta u Novom Sadu, rekla je za 021 da je simbolično to što su Trg slobode „opkolili“ članovi SNS baš u vreme kada su oni najavili da će predati poklon gradonačelniku. Naprednjaci su postavili štandove i delili promotivni materijal prolaznicima

Inače, RTV je odgovorio na poziv organizatora protesta i zakazao sastanak sa predstavnicima inicijative „Jedan od pet miliona“ za ponedeljak, 25. marta.

Crvene rukavice za gradonačelnika od predstavnika „1 od 5 miliona“


Organizatori su najavili da će tada predati zahteve građana koji protestuju na ulicama gradova širom zemlje, a koji se odnose na izveštavanje pokrajinskog javnog medijskog servisa o protestima koji traju već nekoliko meseci.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.5 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?