Galens: Na mestu brodogradilišta planiramo izgradnju najmodernijeg humanog stambeno-poslovnog kompleksa

13:07:00 26.07.2021, Komentara: 1

Novi Sad - U kompaniji „Galens“ kažu da na prostoru „Brodogradilišta“ planiraju izgradnju kompleksa po ugledu na uređenja takvih prostora u Evropi. Oni za 021.rs navode da je Brodogradilište Novi Sad u vlasništvu firme „Galens Invest“ od 2017. godine, a da „svako ko poznaje Novi Sad, zna da to nije ni Šodroš, ni Kamenička ada“.

Galens: Na mestu brodogradilišta planiramo izgradnju najmodernijeg humanog stambeno-poslovnog kompleksa


- U budućnosti, kada se za to steknu zakonski uslovi i ako bude struka dala „zeleno svetlo“, na prostoru „Brodogradilišta“ planiramo izgradnju najmodernijeg, humanog stambeno-poslovnog kompleksa, po ugledu na evropska uređena brodogradilišta pretvorena u nove omiljene gradske četvrti", kažu u „Galensu“ i dodaju da bi taj prostor „bio otvoren za sve građane“.

- Naša želja je da se šetnja Kejom produži i obogati sadržajima koji će novi kompleks ponuditi po ugledu na mnoge evropske gradove kao što su Keln, Dizeldorf, Oslo, Bratislava i mnogi drugi gradovi koji su svoja brodogradilišta pretvorili u humane stambeno-poslovne zone. U vezi sa planiranjem izgradnje „Novog Sada na vodi“, kako se taj projekat naziva u delu javnosti, a zapravo predstavlja konačno uređenje priobalja, možemo samo da ponovimo ono o čemu su javnost već obavestili iz „Urbanizma“. Naime, kako oni najavljuju, na tom potezu planira se zelena oaza, veslačka staza, kao i sadržaj koji će omogućiti Novosađanima svakodnevno uživanje u prirodnom ambijentu - navode u „Galensu“ za 021.rs.

Više o planovima uređenja priobalja možete pročitati OVDE.

Povodom protivljenja građana ovim planovima i inicijative „Vidi, gari, ne može“, kažu da je

„jedno legitimno pravo da se iznese mišljenje, a drugo je ako se to pravo zloupotrebljava za širenje neistina“. Prema njihovim rečima, inicijativa „Vidi, gari, ne može“ je do sada iznosila potpuno netačne i krajnje paušalne ocene i informacije u vezi sa poslovnim planovima Galensa

Inicijativa „Vidi, gari, ne može!“ ocenila je da je potpuno izvesno da gradska vlast nije odustala od projekta „Novi Sad na vodi“ nego želi da ga realizuje u najekstremnijem obliku. Povodom prezentacije Studije hidrološkog uređenja priobalja Dunava, u zoni Kameničke ade i Ribarskog ostrva, nije prećutana ni činjenica da će se na prostoru Brodogradilišta, koji je privatizovala kompanija Galens, graditi "stambeno-poslovni kompleks". A kako će biti dozvoljen blok zgrada od 20 spratova, ov ainicijativa navodi da „Novi Sad na vodi“ postaje „Galens na vodi“.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

IBRO

Kad ovakav i njemu slicni preposteni investitor obeca izgradnju humano poslovno stambenog kompleksa to je isto kao kad vuk obeca da ce se sa ovcama igrati i da ce ih maziti i paziti! Ko je lud nek veruje ja nemam nameru.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?