Inspektor koji je pretukao mladića sa teškoćama u razvoju udaljen sa dužnosti

13:09:00 21.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Protiv inspektora S. D. pokrenut je disciplinski postupak zbog prebijanja mladića sa teškoćama u razvoju na protestu u Novom Sadu, 8. jula. Kako za „Blic“ kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, on trenutno ne dolazi na posao.

Inspektor koji je pretukao mladića sa teškoćama u razvoju udaljen sa dužnosti


Podsetimo, krivična prijava podneta je 17. julaprotiv jednog od tri policajca koji su učestvovali u ovom incidentu. Inspektor S. D. prethodno je već prijavljivan zbog brutalnosti za šta nije odgovarao. On je pre pet godina dobio priznanje „Heroj Novog Sada“ jer je van dužnosti uhapsio pljačkaša na Novom naselju. Posle te nagrade unapređen je u prvog čoveka novosadskog Odeljenja kriminalističke policije.

U Novom Sadu su, nakon incidenta 8. jula, održana i dva protesta čiji su glavni zahtevi bili procesuiranje S. D, ali i objavljivanje imena druga dva službenika koji su učestvovali u napadu. Direktor policije Vladimir Rebić se u vezi sa ovim događajem uopšte nije oglašavao, dok je Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović „izrazio žaljenje“.

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs S.D. nije zaposlen u Policijskoj upravi Novi Sad, već u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Slučaj prebijanja mladića sa teškoćama u razvoju je nakon dve selidbe završio u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu zbog mogućih sukoba interesa u tužilaštvima u Novom Sadu i Bačkoj Palanci. Kako je za 021 rečeno početkom avgusta u zrenjaninskom tužilaštvu, predmet je još tada vraćen Sektoru unutrašnje kontrole policije na dopunu pred istražni postupak i dodatno utvrđivanje činjenica. Prema saznanjima 021, više od mesec dana kasnije, predmet je i dalje u rukama Unutrašnje kontrole i za sada nema naznaka da će optužnice biti podnete i protiv drugih lica koja su, kako se vidi na snimku objavljenom nakon protesta, takođe učestvovala u prebijanju mladića.

Izvor: novisad.com, Blic, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?