Investitor na Bulevaru oslobođenja obećao dečje igralište i parking mesta

10:07:00 12.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Investitor zgrade između Simpa i prodavnice Idea na Bulevaru oslobođenja direktor "Put Investa" izjavio je da će nakon završetka gradnje poslovne zgrade, izgraditi savremeno igralište i zasaditi novo drveće koje će pokloniti komšijama.

Investitor na Bulevaru oslobođenja obećao dečje igralište i parking mesta

Pomenuta gradnja izazvala je nezadovoljstvo građana. Radnici “Put investa” pojavili su se 4. jula i posekli dva stabla, ali su dalji radovi stali jer su ih građani u tome sprečili. Zbog planiranih radova građani su održali i protest, pa najavili još jedan, ali ih je investitor pozvao na razgovor gde je izneo svoje predloge.

"Na sastanku održanom u Mesnoj zajednici Sava Kovačević građanima smo zvanično predložili da u blizini naše parcele kao našu donaciju izgradimo savremeno dečije igralište, zatim da umesto dva parking mesta koja se zauzimaju zbog kolskog ulaza u našu buduću zgradu odmah pored izgradimo dva nova parking mesta, kao i da umesto gradilišnog ulaza kroz njihovu ulicu taj ulaz izmestimo na drugu stranu tako da ni kamioni ni mašine ne prolaze kroz njihovu ulicu. Isto tako smo ih upoznali sa našom namerom da za svako posečeno drvo po završetku radova posadimo novo drvo. Pri tome naglašavamo da će biti posečena samo stabla koja se nalaze na mestu samog objekta i nijedno više odnosno da se praktično radi o stablima koja se nalaze na našoj parceli i koja se nažalost ne mogu sačuvati", saopštavaju iz Put-investa.

Investitor je podsetio da je parcelu na kojoj je predviđena izgradnja predmetnog objekta Grad Novi Sad na javnom nadmetanju prodao kompaniji Generali osiguranje iz Beograda još 2010. godine, od koje ju je "Put Invest" kupio 2017. godine. Urbanističkim planom iz 2006. godine na toj parceli je bila predviđena izgradnja poslovnog objekta Su+P+2 i u skladu sa tim planom je "Put Invest" krajem 2018. godine dobio građevinsku dozvolu, a potom i prijavu radova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?