Odložen generalni štrajk u GSP-u

19:04:00 13.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Štrajkački odbor Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ doneo je odluku o odlaganju generalnog štrajka, jer je kompletno rukovodstvo podnelo ostavke.

Odložen generalni štrajk u GSP-u


- Zbog novonastale situacije u kojoj je kompletno rukovodstvo podnelo ostavku, štrajkački odbor je doneo odluku o odlaganju štrajka najavljenog za 16. april. Stav Štrajkačkog odbora je da od postavljenih zahteva nećemo odustajati, samo možemo da pričamo o drugim rokovima za ispunjenje istih - stoji u obaveštenju koje je potpisao predsednik Štrajkačkog odbora Obrad Tepić.

Podsetimo, sindikat „Nezavisnost“ JGSP „Novi sad“ zakazao je generalni štrajk za 16. april. U međuvremenu, direktor Milan Stanivuković i njegovo najbliže rukovodstvo su podneli ostavke, a danas su izabrani novi rukovodioci gradskom prevoznika.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da veruje da je novoizabrani direktor GSP-a Milovan Amidžić sposoban da odgovori na izazove koji stoje pred njim, navodi 021.rs. On je poručio da je zajednička odluka bivšeg rukovodstva i gradske vlasti bila da je najbolje da dođe do smene u ovom preduzeću. Kako je naveo, logičnije je da se, u situaciji kada su narušeni međuljudski odnosi, promeni rukovodstvo, jer ne možete da menjate zaposlene.

Stižu novi autobusi

U otvorenom postupku javne nabavke za pet solo niskopodnih autobusa na dizel pogon, danas je ugovor dodeljen zemunskoj fabrici „Ikarbus“ i austrijskoj kompaniji „Abeks“, koji su podneli zajedničku ponudu. Kako je saopšteno iz GSP-a, vrednost nabavke je 84.639.500 dinara (bez PDV).

- Novom nabavkom vozni park JGSP „Novi Sad“ biće bogatiji za 12 autobusa, s obzirom na to da je krajem marta isporučeno kupljenih sedam „Ikarbusovih“ solo vozila koja se već nalaze u saobraćaju – navedeno je u saopštenju.

U poslednje tri godine kupljena su 42 autobusa koja su na dizel pogon i klimatizovana, imaju tapacirana sedišta, elektronske displejeve i ugrađene platforme za olakšan ulazak osobama sa invaliditetom.


Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?