Otvoreno pismo građana Limana Milošu Vučeviću

19:05:00 24.05.2018, Komentara: 2

Novi Sad - Građani udruženi u Inicijativi „Sačuvajmo Liman od betona“ danas su poslali otvoreno pismo gradonačelniku Milošu Vučeviću.

Otvoreno pismo građana Limana Milošu Vučeviću

foto: Inicijativa „Sačuvajmo Liman od betona“



Oni, između ostalog, navode da je Inicijativa građana formirana sa ciljem da se očuva urbanistička celina Limana 1, 2, 3 i 4 u skladu sa potrebama svih građana koji stanuju u ovom području grada Novog Sada. Na ovaj korak su se odlučili posle gradonačelnikovog jučerašnjeg obraćanja novinarima povodom akcije prikupljanja potpisa Limanaca protiv predloženog urbanističkog plana o izgradnji javne garaže i predškolske ustanove umesto uređene zelene površine.

Građani su u pismu, kao i u samoj inicijativi, ponovili da nisu protiv obdaništa, niti protiv rešavanja problema parkiranja, te da je gradonačelnikova jučerašnaj izjava populistička zamena teza.

- Peticija je usmerena ka pronalaženju adekvatnih rešenja i generalnoj izmeni prioriteta u razvoju grada, a sve u interesu građana. Nije dobro što je peticija bila jedini način da započnemo komunikaciju, ali dobro je da je komunikacija pokrenuta - navodi se, između ostalog, u pismu građana.

Oni predlažu i konkretne lokacije na kojima su mogli biti ili i dalje mogu biti izgrađeni vrtići.

Pismo možete pročitati u nastavku.

Otvoreno pismo građana Limana Milošu Vučeviću

Otvoreno pismo građana Limana Milošu Vučeviću

Otvoreno pismo građana Limana Milošu Vučeviću


Limanci udruženi u inicijative „Sačuvajmo Liman od betona“ i „Ne damo park - ulice Boška Buhe i Milice Stojadinović protiv betoniranja“ prikupljaju potpise još sutra, 25. maja kako bi ih predali u roku za dostavljanje prigovora na urbanistički plan Limana. Više o razlozima potpisivanja i udruživanja građana Limana možete pročitati OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Sajlovo

, *.dynamic.sbb.rs

Bravo za otvoreno pismo onom kog ni ne interesuje problem gradjana!!!


Jole

Evropski grad kulture Novi Sad je priznanje i zasluga svih gradjana.Dali je moguce da j nasem gradu danas neke" strukture " zele da grade objekte ,a da pri tome poseku 50-60,70 stabala starih i preko 35 godina?Dali to zasluzuje EVROPSKI GRAD KULTURE.?Pitanje dali se ova odluka moze naknadno povuci???


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?