Ponovo haos sa računima za struju, ponovo ogromni redovi ispred EPS-a

16:09:00 27.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Mesec novi, problemi stari – neočitana struja, kasne računi, previsoki računi. Redovi ispred Elektroprivrede Srbije na Bulevaru oslobođenja postali su tradicija. Građani se žale, a EPS kao da ne čini ništa po pitanju problema u koje su zapali. Stotine ljudi satima čeka ispred EPS-a, kako bi prijavili abnormalno visoke račune za struju.

Ponovo haos sa računima za struju, ponovo ogromni redovi ispred EPS-a

foto: print screen N1

Neki od njih koji su čekali u redu dobili su duplo, a neki i osam puta veći račun. Među njima je bila i Novosađanka koja je dobila račun za struju 177.000 dinara, umesto dosadašnjih maksimalnih 4.000 dinara.

Bilo je i onih kojima se pojavljuju stara dugovanja, iako su uredne platiše. Oni plate stari dug, ali se on ponovo pojavi.

Jedna od građanki koja je čekala da uloži žalbu na račun je Mirjana kojoj, kako kaže, struja nije očitana od novembra 2023. godine. Sada je dobila da plati 38.000 dinara. Isti problem ima i stotinak njenih komšija iz zgrade. Kaže da su se žalili, pisali mejlove, slali sami stanje strujomera, ali ništa se nije dešavalo.

Po društvenim mrežama ovih dana smo sve češće čitali kako su neki sugrađani dobili izuzetno visoke račune, dok su drugi dobili neverovatno niske, iako su zbog visokih temperatura koristili klime.

Koliko će dugo trajati ova agonija, ne znamo. Iz EPS-a se ne oglašavaju. Pre dva meseca su rekli da rade na rešavanju problema i da građani neće biti oštećeni.


Izvor: NoviSad.com, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
21°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 16° - 23° Poslepodnevni pljuskovi
Ned 11° - 14° Mogući pljuskovi

Anketa

Kupate li se na Štrandu?