Stanari iz Dositejeve 11 protestovali pred Gradskom kućom, Vučević naložio da im se isplati jednokratna pomoć

17:06:00 12.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Članovi 13 porodica iz Dositejeve 11, kojima su domovi uništeni u avgustu prošle godine, danas su od 12 do 13 časova protestovali ispred Gradske kuće. Kako piše 021, oni su se na ovaj korak odlučili jer im i pored obećanja gradonačelnika Miloša Vučevića, Centar za socijalni rad nije produžio pomoć za još šest meseci u podstanarstvu. Nakon protesta iz Gradske kuće je stiglo saopštenje da se ovim ljudima ponovo isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 110.000 dinara.

Stanari iz Dositejeve 11 protestovali pred Gradskom kućom, Vučević naložio da im se isplati jednokratna pomoć


Stanovnici Dositejeve 11 su ostali bez domova prošlog avgustakada je na parceli pored njihove počela nelegalna gradnja i kada su građevinske mašine potkopale temelje i srušile veći deo objekta. Nakon nesreće Grad im je platio podstanarski smeštaj, a kada je isteklo prvih šest meseci, Vučević je izjavio da će se plaćanje troškova produžiti, jer u osnovi nema napretka u rešavanju situacije. Oni do danas nisu uspeli da postignu dogovor sa investitorom „Astra planom“, firmom koja im je srušila domove, jer ne veruju predstavnicima ove kompanije da će ispuniti dogovor i obnoviti im domove.

Predsednik Skupštine stanara Dositejeve 11 Dragan Mitrović za 021.rs kaže da su odlučili da nenajavljeno odu u Gradsku kuću na razgovor sa gradonačelnikom, jer već danima ne uspevaju da ostvare kontakt sa nekim iz gradske uprave. Pošto ih portir nije pustio u zgradu, jer je, kako je rekao, gradonačelnik na putu, okupljeni građani su u Otvorenoj kancelariji u prizemlju Gradske kuće, gde se primaju građani koji imaju primedbe, napisali zahtev za prijem i odmah ga predali na pisarnici.

Mitrović kaže da ne znaju šta da rade jer većina porodica nema novca da plaća podstanarske troškove, a da se vrate u uništene domove - ne mogu.

- Na zahtev gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića izdat je nalog da se ponovo isplati jednokratna novčana pomoć, u iznosu od 110 000 dinara, za 12 porodica iz objekta u Dositejevoj ulici broj 11. Takva odluka biće doneta s obzirom na to da oni i dalje nemaju rešeno pitanje smeštaja, od kako su njihovi stanovi oštećeni zbog izgradnje stambenog objekta na susednoj parceli. Grad će preispitati rad organa koji su u međuvremenu bez konslutacija sa Gradskim većem i gradonačelnikom, a na osnovu čijeg naloga je i prvi put porodicama obezbeđena pomoć, donosili akta i postupali u ovim predmetima – navedeno je u saopštenju Kabineta gradonačelnika.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?