Sutra protest protiv policijske represije

19:07:00 15.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Protest protiv policijske represije biće održan sutra, 16. jula ispred policijske stanice na Detelinari (Rumenačka 159). Ova lokacija je izabrana jer u toj policijskoj stanici radi inspektor koji je navodno 8. jula za vreme protesta u Ulici Modene pretukao dečaka sa autizmom.

Sutra protest protiv policijske represije


Kako najavljuju organizatori, nastavlja se sa protestima protiv policijske brutalnosti, protiv višedecenijskog sistemskog urušavanja zdravstva, državnih institucija i celokupne privrede „naše rasprodane i privatizovane države“.

Zahtevi organizatora protesta su:

1. Ostavka i procesuiranje inspektora koji je 8. jula pretukao dečaka sa autizmom, u roku od tri dana. Ispitivanje svih slučajeva upotrebe prekomerne sile policijskih službenika, njihove smene i sudsko procesuiranje.

2. Puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i sa lažnim svedočenjima policajaca.

3. Preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo, kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Radi bezbednosti svih okupljenih organizatori naglašavaju da su obavezne zaštitne maske.

Protest će početi u 19 časova.

Predsednik Udruženja „Autizam promena za 180“ pisao je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom. Kako su saopštili, dečak je osoba sa autizmom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?