Tanurdžićeva palata prokišnjava zbog podzemne garaže

13:09:00 16.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon što su plafoni i zidovi u Tanurdžićevoj palati popucali zbog iskopavanja i radova na podzemnoj garaži u ulici Modene, stanari ovog spomenika kulture sada imaju nove muke. Kroz pukotine na plafonu na petom spratu, nastale u proleće 2023. godine, prokišnjava!

Tanurdžićeva palata prokišnjava zbog podzemne garaže

foto: prtsc N1

Snimak na kojem se vidi kako izgledaju pukotine kroz koje prokišnjava objavio je N1 i možete ga videti OVDE.

Oštećenja na zgradi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada, u vidu pukotina na zidovima hodnika, na plafonu i u stanovima, pojavila su se posle početka radova na izgradnji podzemne garaže, koja se gradi na samo nekoliko metara od ovog zdanja. U pitanju je podzemni objekat na tri nivoa, za čije potrebe je iskopana jama duboka 17 metara.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada su konstatovali još u novembru 2023. da su oštećenja nastala na Tanurdžićevoj palati zbog kopanja garaže uvećana i zaključili da je nakon završetka radova neophodno sagledati svu štetu nastalu za vreme izgradnje i uraditi projekat sanacije. Izvođač radova, firma „Inobačka“, obećala je saniranje štete još posle prvih žalbi stanara. Oni su naveli da će će sva šteta nastala tokom izgradnje biti sanirana o trošku izvođača radova.

Podsetimo, zbog izgradnje iste garaže pojavile su se pukotine i na Crkvi imena Marijinog, poznatijoj kao katedrala. A zbog izgradnje druge podzemne garaže istog koncesionara, 2022. godine pojavila su se oštećenja i na zgradi Banovine, koja su naknadno sanirana.


Izvor: N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1008.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Čet 12° - 23° Malo i umereno oblačno
Pet 13° - 23° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?