Trojica aktivista puštena da se brane sa slobode, za danas najavljen protest

08:03:00 09.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Aktivisti Brajan Brković, Mladen Cvijetić i Srđan Đurić, koji su privedeni zbog prekidanja javne sednice Komisije za planove o Nacrtu Generalnog urbanističkog plana, pušteni su sinoć da se brane sa slobode.

Trojica aktivista  puštena da se brane sa slobode, za danas najavljen protest

Foto: Printscreen



Nakon saslušanja okrivljenih, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je odbio predloge za određivanje pritvora, a okrivljenima je izrekao mere zabrane posećivanja određenih mesta gde se održavaju javne sednice i debate koje se tiču predloženog generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada, uz obavezu javljanja nadležnoj Policijskoj ispostavi.

Njima je, kako navodi N1 određena i mera zabrana pristupa Dušanu Miladinoviću, direktoru JP „Urbanizam“.

Aktivisti su po izlaski iz suda rekli da je reč o montiranom političkom proces, da nije bilo elemenata nasilničkog pšonašanja, da niko nije bio ugrožen i da je čin prekidanja sednice bio politički performans.

Hapšenje tumače kao potez vlasti koji za cilj ima da zastraši sve aktiviste i za sredu najavljuju veliki protest u Novom Sadu, na koji su pozvani aktivisti iz Beograda, Gornjih i Donjih Nedeljica i drugih gradova.

Prema najavi Vojvođanske nevladine organizacije, protest će biti održan danas ispred prostorija Srpske napredne stranke u Ilije Ognjanovića 7, sa početkom u 17.30h.

Podsetimo, trojica aktivista privedena suna osnovu naloga tužilaštva zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.Oni su juče ujutru pozvani na informativni razgovor u policijsku stanicu u Pap Pavla, nakon čega su sprovedeni u Osnovno javno tužilaštvo.



Izvor: novisad.com, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 994.4 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?