Vratili se u porušene domove - na svoj rizik

19:04:00 03.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Sedam od ukupno 12 porodica iz Dositejeve na svoju odgovornost se vratilo u ruinirane i nebezbedne stanove. Kako pišu Večernje novosti, zbog situacije u kojoj su se našli, ponovo su se za pomoć obratili nadležnima u gradu, a prema rečima Dragana Mitrovića, predsednika Skupštine stanara u Dostejevoj 11, u utorak su u Gradskoj kući imali sastanak.

Vratili se u porušene domove - na svoj rizik


Dvanaest porodica ostalo je u avgustu prošle godine bez krova nad glavom zbog rušenja zida kuće u Dositejevoj 11 usled nelegalnih građevinskih radova na susednoj parceli. Pomoć Grada za plaćanje polugodišnje kirije u iznajmljenim stanovima je istekla 1. aprila, a većina stanara nema mogućnost da i dalje plaća podstanarske stanove.

- Rečeno nam je da svako mora pojedinačno da napiše zahtev za pomoć i da ga preda Centru za socijalni rad. Ništa drugo nam ne preostaje nego da sastavimo te zahteve i da čekamo šta će se dalje dešavati. Ukoliko se ne pronađe prihvatljivo rešenje, spremni smo da tražimo i prijem kod predsednika Aleksandra Vučića – kaže Mitrović.

Jedna je od onih koji su se u Dositejevu 11 vratili pre više od mesec dana, jer je do tada, od novca dobijenog od Grada, mogla da plaća iznajmljeni stan je i Snežana Paunović. Sada živi u ruini, bez struje i vode i bez stalnog zaposlenja.

- Nedavno je ovde bio građevinski inspektor, i potpisala sam da na sopstvenu odgovornost ostajem ovde. Mi koji smo ovde, međusobno se ispomažemo. Zimus se pod snegom srušio deo krova, a rupa na susednoj parceli još nije zatrpana – priča Snežana.

Stanari i dalje odbijaju da sklope ugovor sa investitorom „Astra plan“, jer u njih nemaju poverenje i ne daje nikakve garancije.

Podsetimo,iz „Astra plana“ je krajem februara saopšteno da je stanarima ponuđeno da oni izgrade stanove, sa čvrstim temeljima, od kvalitetnog materijala, ali da se stanari o tome ne izjašnjavaju.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?